Handelingen

Capelle aan den IJssel, Zevensprong 4 - Ontmoetingskerk

Uit Reliwiki

Versie door Pa3ems (Overleg | bijdragen) op 25 okt 2019 om 11:14 (gebr)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Ontmoetingskerk
Genootschap: PKN Hervormde wijkgemeente Schollevaar en Christelijk Gereformeerde Kerk
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Capelle aan den IJssel
Plaats: Capelle aan den IJssel
Adres: Zevensprong 4
Postcode: 2907TK
Inventarisatienummer: 19088
Jaar ingebruikname: 1992
Architect: Lek, A. v.d., Capelle ad IJssel
Huidige bestemming: kerk
Monument status:

Geschiedenis

Modern kerkgebouw. Gebouwd in samenwerking tussen de Ned. Hervormde en de Christelijke Gereformeerde Kerk.

Een nog jong, mooi, modern kerkgebouw. Gerealiseerd in een tijd waarin nog nauwelijks kerken werden gebouwd. De 'Ontmoetingskerk' van Hervormde Wijkgemeente Schollevaar en de Christelijk Gereformeerde Kerk, in gebruik genomen op 29 april 1992, is een gebouw met meer functies. Een gebouw waar mensen met verschillende achtergronden zich thuis voelen - kerkelijk en niet-kerkelijk - op een markante plaats aan de rand van de wijk en toch in het midden.

De Hervormde wijkgemeente Schollevaar en de Christelijke Gereformeerde kerk Rotterdam Oost/Capelle aan den IJssel maken gebruik van deze kerk.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 27 september 2005.

De christelijke gereformeerde kerk van Rotterdam-Oost/Capelle aan den IJssel bestaat donderdag vijftig jaar. De gemeente werd op 29 september 1955 geïnstitueerd en telde toen ongeveer 100 leden. Vijftig jaar later is dat aantal gestegen tot bijna 400. De reden voor deze stijging is, aldus scriba Th. Huurnink, „de komst van veel nieuwbouwwijken in Capelle aan den IJssel, twintig jaar geleden. Vanaf 1980 is ons ledental vrijwel stabiel gebleven.”

De afgelopen vijftig jaar werd de gemeente gediend door vier predikanten. Ds. W. de Joode stond er van 1965 tot 1972, ds. W. Kok van 1977 tot 1983, ds. J. J. Lof van 1985 tot 1995 en ds. G. van ’t Spijker van 1995 tot 2003. Op dit moment is de gemeente vacant.

Ter gelegenheid van het jubileum wordt er vrijdag een avond voor de jongeren van de gemeente gehouden. Zaterdag is er een ontmoetingsmiddag voor gemeenteleden waarbij ook aandacht aan de geschiedenis van de gemeente wordt besteed. Zondag wordt het jubileum herdacht in een kerkdienst waarin ds. G. van ’t Spijker en ds. J. J. Lof, zullen voorgaan.

Ter gelegenheid van het jubileum is het herdenkingsboek ”Zo ik niet had geloofd” samengesteld. Het boek kost 11 euro.

Afbeeldingen