Handelingen

Herveld, Hoofdstraat 155 - Sint Willibrorduskerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Willibrordus
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Gelderland
Gemeente: Overbetuwe
Plaats: Herveld
Adres: Hoofdstraat 155
Postcode: 6674BA
Inventarisatienummer: 11667
Jaar ingebruikname: 1961
Architect: Starmans, P.
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen


Geschiedenis

De huidige kerk verving de in 1960 gesloopte kerk van G. te Riele.

Grote zaalkerk op trapeziumvormige plattegrond, in modernistische en functionalistische trant, enigszins verwant aan het werk van de beroemde Zwitsers/Franse architect Le Corbusier. Het ontwerp van bureau Starmans komt de vernieuwde R.K. liturgische richtlijnen rond het Tweede Vaticaans Concilie (1962-'65) tegemoet.

  • 2020 - Het heeft heel wat zweetdruppels en geduld gekost. Maar dan heb je ook wat. Dan heb je een mooie, serene kerkzaal. Herveld kan er trots op zijn. De St. Willibrorduskerk is gesloten voor de reguliere weekendvieringen. De parochianen kunnen voor vieringen nu terecht in de tot kerkzaal verbouwde sacristie.

In de media

Uit De Gelderlander 30 mei 2014

Een groep katholieke kerkgangers uit Herveld en Andelst heeft de krachten gebundeld om gedwongen sluiting van de Willibrorduskerk af te wenden. De kerkgangers gaan tegen de plannen in beroep en willen liturgisch geschoold worden. "Voor ons is afstoten van de kerk in september 2016 onbespreekbaar. De geloofsgemeenschap in Herveld en Andelst is best groot, eens per maand zit de kerk aardig vol", zegt Netty de Zeeuw als 'woordvoerster van het verzet'.

Afbeeldingen