Na 6 jaar dreigt RELIWIKI op te houden. Voor de hosting en het onderhoud van deze site die gerund wordt door vrijwilligers is geld nodig. Ondersteun RELIWIKI met uw bijdrage op NL86 TRIO 0198 3859 94 (Triodos Bank), t.n.v. de stichting Reliwiki. Uw schenking is fiscaal aftrekbaar. Doe het vandaag nog en houdt Reliwiki en al haar data toegankelijk voor iedereen!

Uit het nieuws:


Easterwierrum, Dilledyk 6 - Wiro

Uit Reliwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

laat alleen artikel objecten zien
laat overige objecten op deze kaart zien


Algemene gegevens
Naam kerk: Wiro
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Friesland
Gemeente: Littenseradiel
Plaats: Easterwierrum
Adres: Dilledyk 6
Postcode: 9021CV
Inventarisatienummer: 09428
Jaar ingebruikname: 1926
Architect: Riele, W.A.M. te
Huidige bestemming: Buiten gebruik
Monument status: geen

Inhoud

Geschiedenis

Driebeukige laat-neogotische pseudobasiliek met smaller driezijdig gesloten koor, gebouwd in 1925-1926 naar ontwerp van Wolter te Riele. De ingebouwde toren telt drie geledingen en heeft een achtzijdig bovendeel. Eenklaviers orgel uit 1903 van C.B. Adema & Zonen (Leeuwarden), afkomstig uit het St. Fredericusgesticht te Leeuwarden in 1981 in Oosterwierum geplaatst. Architectonisch gezien en qua afmetingen toont de kerk overeenkomsten met de eveneens door Te Riele ontworpen kerk in Varsselder (Gld.) uit dezelfde tijd.

  • 2016 - Staat te koop 1.680.000,--

In de media

Uit Reformatorisch dagblad d.d. 16 januari 2013

In de St. Wirokerk van Easterwierrum (Oosterwierum) wordt zondag, 20 januari 2013, voor het laatst een reguliere viering gehouden.

In november 2011 werd besloten dat de St. Wirokerk van Easterwierrum, en de St. Marcuskerk in Jirnsum, binnen twee jaar zouden sluiten. De parochiekerken horen bij het samenwerkingsverband Om de Zuid. De kerken van Wergea en Wytgaard blijven open.

Aanvullende recente geschiedenis

Na 20 januari 2013 kan men, totdat een koper en een nieuwe bestemming van het kerkgebouw is gevonden, hier nog wel speciale vieringen houden, b.v. uitvaarten.

Externe link

Afbeeldingen

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen