Handelingen

,s-Hertogenbosch, s-Gravesandestraat 1b - Parousia (CAMA)

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Parousia (CAMA)
Genootschap: Evangelie Gemeente
Provincie: Noord-Brabant
Gemeente: 's-Hertogenbosch
Plaats: 's-Hertogenbosch
Adres: 's-Gravesandestraat 1b
Postcode: 5223BR
Inventarisatienummer: 15278
Jaar ingebruikname: 1979
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Voormalige Rooms Katholieke Kerk O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand met de ingang aan de Edisonstraat.
,s-Hertogenbosch, Edisonstraat 28 - O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand
Door een teruglopend aantal kerkgangers werd eind jaren 1970 besloten om de kerk te verkleinen en de grote kerkzaal te slopen. Dit gebeurde in het najaar van 1978. Op de plaats van de kerk werd een basisschool gebouwd.
Op 1 juli 1979 was de nieuwe wijkkerk, waarvan de ingang nu aan de 's Gravensandestraat lag, klaar. Enige jaren hebben de katholieke gemeenschap en de Parousia gemeente samen gebruik gemaakt van het kerkgebouw.

Midden jaren 1990 besloot men om voor het westelijk stadsdeel één nieuwe parochie op te richten. In december 1996 werd de Kerk van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand gesloten voor de katholieke eredienst en gingen de parochianen over naar de Emmaüsparochie. De St. Annakerk van Deuteren werd hun nieuwe parochiekerk.

Het kerkgebouw aan de 's Gravensandestraat is sindsdien alleen in gebruik bij de Evangelische Gemeente Parousia. Het orgel uit 1949 (B. Pels & Zoon, Alkmaar) heeft sinds juni 2012 een nieuwe bestemming in de Bethelkerk (Geref. Gemeente in Nederland) te IJsselmuiden.

Afbeeldingen